top of page
  • Foto van schrijverAnne

Zelf (eenvoudige) kerstkaarten maken

In mijn vorige blog schreef ik een pleidooi waarom we weer meer kerstkaarten moeten gaan sturen. Zelf voegde ik direct de daad bij het woord en kocht kerstkaarten bij Studio Kvinna. In haar illustraties zie je haar liefde voor Scandinavië heel goed terug, dus je kunt wel raden waarom ik dol ben op haar tekeningen…


Maar wil je nou écht all the way gaan met je kerstkaarten, dan is het het allerleukste om zelf kaarten te maken. En dat hoeft echt niet heel veel werk te zijn! Dus: zet vanavond een kopje thee, ga aan die keukentafel zitten en knutselen maar! Is weer eens wat anders dan Netflix. En ja: je mag best van je wederhelft eisen dat hij of zij helpt! ;)

Ik zette mijn favorieten voor je op een rijtje:


Kerstkaarten met washitape


Met washitape kun je verschillende patroontjes maken in kerstsfeer. Bijvoorbeeld een kerstboom of kaarsjes (de vlammetjes teken je er zelf op met een stift).


Kerstkaarten met strijkkralen (leuk om met kinderen te doen!)


Deze kaarten kun je samen met je kinderen maken. Gezellig op een grauwe woensdagmiddag met een schaaltje pepernoten erbij om ze te motiveren :). Wanneer je op Pinterest 'kerstkaart strijkkralen' intypt vind je ontzettend veel voorbeelden. Of kijk hier voor een uitgebreide instructie.


Kerstkaarten borduren


Als kind heb ik wel eens voor al mijn opa's, oma's, vriendjes en vriendinnetjes kerstkaarten geborduurd. Dat waren behoorlijk arbeidsintensieve borduurwerkjes. Eerst prikte ik allemaal gaatjes in een stevige kaart. Ik gebruikte daarvoor patroontjes zoals in het middelste plaatje hieronder. Hoe oldskool!? Daarna borduurde ik het patroon in verschillende kleuren (zilver, goud, groen en rood) glimmende draad. Het eindresultaat mocht er wezen (al zeg ik het zelf), maar het was wel érg veel werk.


Gelukkig zijn er ook eenvoudige patroontjes waarmee je toch een mooie en originele kerstkaart kunt maken. Zoals onderstaande ster en sneeuwvlok.


Rendiertje van vingerafdrukken


Dit is mijn favoriet! Rendiertjes van vingerafdrukken. Maak het extra speciaal door vingerafdrukken van ieder gezinslid te maken <3. Of is dat te cheesy?

 

Toch niet zo'n zin om zelf aan de slag te gaan? Ik verkoop ook kerstkaarten ;).


Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Karen
Karen
Nov 19, 2021

Leuke ideeën!

Like
bottom of page