top of page
  • Foto van schrijverAnne

Een geboortekaartje op maat

4 redenen waarom dit een goed idee is


Je bent zwanger (jippie, gefeliciteerd) en jullie hebben een enorme lijst met dingen die je moet doen voordat de baby komt. Ergens tussen ‘kraamzorg regelen’ en ‘babyuitzet kopen’ staat ook het kiezen van een geboortekaartje op de lijst. Maar wat eerst nog een hele leuke taak leek, wordt al snel frustrerend omdat je door de bomen het bos niet meer ziet. Want man, wat is er veel keuze op het gebied van geboortekaartjes.


In deze blog hoop ik jullie een beetje te helpen bij het kiezen. Hoe ik dat ga doen? Door uit te leggen waarom een ontwerp op maat een heel goed idee is voor een geboortekaartje.1. Het geboortekaartje is zeker weten uniek

Wist je dat je vroeger voor een geboortekaartje vaak naar de plaatselijke drukker ging? Je spitte dan stapels mappen door op zoek naar dat ene kaartje dat perfect bij jou en je toekomstige mini-me paste.


Ik kan me zo voorstellen dat wanneer het hele dorp bij die ene drukker een kaartje uitzoekt, de kans best aanwezig is dat je collega of je buurvrouw of je oud-klasgenoot precies hetzelfde kaartje uitzoekt voor haar baby. Geen ramp natuurlijk, maar echt leuk is het ook niet.


Tegenwoordig is de kans dat je buurvrouw (of wie dan ook) hetzelfde kaartje kiest wat kleiner. Maar toch, de kans is nog steeds reëel. Want we zoeken (bijna) allemaal op Google en gebruiken veelal dezelfde zoektermen.


Dus wat doe je als je een uniek geboortekaartje wilt? Juist! Dan laat je een ontwerp op maat maken! *

* Of je doet zoals mijn ouders vroeger: zij hebben alle geboortekaartjes van al hun prachtige baby'tjes (drie in totaal) helemaal zelf getekend en geschreven.


2. Het ontwerp past precies bij jullie


Wanneer je een geboortekaartje op maat laat ontwerpen, krijg je de mogelijkheid om elementen in het kaartje te verwerken die écht bij jullie passen en belangrijk voor jullie zijn. Maakten jullie ooit samen een bijzondere reis? Dan kun je het landschap van je bestemming in het kaartje verwerken. Hebben jullie de leukste hond van de wereld? Die krijgt natuurlijk een plekje op de kaart. En zijn jullie groot fan van NAC Breda, dan kunnen de kleuren van je clubje subtiel in het geboortekaartje terugkomen (het is maar een voorbeeld he 😉).


Zo maakte ik eerder dit jaar een geboortekaartje voor een papa-to-be die heel erg gesteld is op zijn rode Volvo 240 station. Die kreeg een plekje op de kaart in de vorm van een speelgoedautootje.


Geloof maar dat je veel leuke reacties gaat krijgen op het geboortekaartje. Want je vrienden en familie gaan ongetwijfeld jullie eigen inbreng herkennen in de kaart.


3. Het bespaart tijd en geeft rust


Een geboortekaartje is misschien wel het belangrijkste kaartje dat je ooit gaat versturen. No pressure hoor 😉. Maar waarschijnlijk wil je dan wel het Allermooiste Kaartje Van De Wereld vinden. Zeker als je een beetje perfectionistisch bent kan de zoektocht nogal overweldigend zijn. Want er is zo ontzettend veel keuze! Hoe fijn is het dan als je dit uit handen kan geven? Als je iemand anders kan vertellen wat je wilt en dat die het dan voor je gaat regelen? Word je al rustig van de gedachte? Ja he?


4. Iemand denkt met je mee en geeft advies


En tot slot: bij een ontwerp op maat is er iemand die met je meedenkt en advies geeft. Iemand die al heel veel verschillende geboortekaartjes heeft gemaakt. Je hoeft dus niet zelf het wiel uit te vinden.

 

Ik ga graag voor je aan de slag voor een geboortekaartje op maat. Hier lees je meer over mijn werkwijze zodat je kunt beslissen of we een goede match zijn!31 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page